Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

SLAVI SVETOG NIKOLU I MISLI NA VALJEVCE

4.137

Jedan od najvećih Valjevaca u belom svetu Slobodan Jevtić Pulika, svetski poznat slikar i scenograf, koji poslednjih godina sa svojom suprugom Evom  živi u francuskom gradu Klermon Feranu, slavi Svetog Nikolu. Poštuje epidemiološke mere koje je uvela francuska država pa ovog puta njegovi gosti- ugledni Francuzi, neće imati priliku da probaju Pulikin čuveni pasulj bez kojeg ni tamo ne može slavska trpeza. Priprema on i druge srpske specijalitete koji se dopadaju Francuzima. Nedostaju mu prijatelji. Čim se steknu bezbedni uslovi za putovanje, eto ga u Srbiju i rodno Valjevo, među svoje Valjevce.

Posebno ga je letos pogodila vest o smrti velikog prijatelja Slobodana Lazića Cimera. Njegovog „Cimeriške“. Ovih dana u svoju umetničku galaksiju dodao je „Belu planetu- Cimer“. Slika je veličine 56×81 cm a u nju je „usađena“ fotografija na kojoj su zajedno dva velika prijatelja, Valjevca, Pulika i Cimer. Sliku koju „Lagrande“ prvi put objavljuje, prvom prilikom pokloniće Cimerovoj porodici.

U Klermon Feranu ovih dana je snežna idila pa Pulika punom snagom slika, mašta i kako kaže priprema nove poduhvate. Razmišlja o Valjevu, čuje se sa Valjevcima i jedva čeka da doleti u Srbiju.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.