Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

KARPOV TRENER VALJEVSKIH ŠAHISTA

2.457

Nekadašnji svetski prvak u šahu Anatolij Karpov u čast 70 godina  Valjevskog šah kluba „Sveti Nikolaj“ igrao je simultanku sa građanima.

Prethodno je izjavio da će naredne godine biti trener valjevskih  šahista sa kojima će pokušati da osvoji domaće i evropsko prvenstvo.

Da odigraju simultanku sa Anatolijem Karpovim, šahovskim prvakom Sveta,  u Valjevo su došle i poznate sportske ličnosti Srbije. Među njima  legendarni Dragoslav Šekularac i kosarkaški trener Vlada Đurović.

Valjevski šah klub „Sveti Nikolaj“, 70 godina postojanja obeležava kao  drugoligaš. Na dan jubileja najavljen je povratak u Prvu ligu, gde je  pre nekoliko godina bio dvostruki prvak.

Ambicije su da se brzo osvoji i evropski Kup šampiona.

-Ja sam dosta uradio da igraju vrhunski svetski šahisti za naš klub i  da konačno osvojimo to prvenstvo Evrope, naglašava prof. dr Boško  Đukanović, predsednik kluba.

-Kao gradonaačelnik ću učiniti sve da Valjevski šah klub  možda i bude  prvak Evropee za dve, tri godine, obećava dr Slobodan Gvozdenovic,  gradonačelnik Valjeva.

Valjevske šahiste sledeće sezone pojačaće tri igrača sa liste deset  najboljih na svetu.

Klub će kao trener predvoditi Anatolij Karpov, inače počasni građanin  Valjeva.

-Plan nam je da narednih dana pojačamo naš tim najboljim svetskim  šahistima. Završili smo pregovore sa njima. Imamo sada šanse da osvojimo  prvenstvo Srbije i zvanje najboljeg tima Evrope, poručuje Karpov.

U čast 70 godina Valjevskog šah kluba „Sveti Nikolaj“, za sve  generacije Valjevaca priređen je koncert uz učešće Dade Topića, Ju grupe  i Nevernih beba.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.