Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

DRAGAN ANTIĆ MEĐU NAJPOZNATIJIM ŽELEZNIČARIMA SRBIJE

1.886

O dobrom Valjevcu, vrednom i privrženom službeniku srpskih železnica Draganu Gagiju Antiću, pišu u najnovijem broju lista PRUGA, informativnom glasilu „Železnica Srbije“. On je sada pomoćnik šefa OJ za prevoz putnika Užice, sa radnim mestom u Valjevu. Ekonomista po struci, prošao je široku lepezu poslova koji su se ticali komercijale. Radio je u robnoj  a najviše u putničkoj blagajni. Postao je tako najprepoznatljivije lice železnice u gradu.

– Brojne generacije Valjevaca popularnog Gagija  pamte kao  poslovično ljubaznog i uravnoteženog železničara blage naravi. Njega jednostavno niste mogli „preskočiti“ ukoliko biste nekuda kretali vozom iz grada na Kolubari u protekle tri decenije. Tako je i danas, mada već godinama sedi u kancelariji „preko puta“ pa nema direktnu komunikaciju sa putnicima, zapaža autor teksta.

Navodi da ga pred razgovor za novine zatiče usred molerskog posla, zajedno sa kolegom kondukterom iz užičke sekcije. Rešili su da okreče kompletan radni prostor „Srbija voza“ stanične zgrade u Valjevu.

Gagijev umetnički nerv potiče iz učeničkih dana. Sa neobičnim slikarskim darom , štrčao je u svom okruženju. Profesori Valjevske gimnazije sugerisali su mu da akademsko školovanje nastavi u tom pravcu.

– Lojalnost prema kompaniji koja mu je othranila porodicu u natežim vremenima, demonstrirao je bezbroj puta. Vratiti prepoznatljivi sjaj jednom od najgabaritnijih staničnih murala u zemlji, za ovog temeljnog i odgovornog čoveka bilo je zahtevno taman koliko i analizirati ostvarene prihode na putničkim blagajnama duž barske pruge.

Rešio je, kaže da, maksimalno natempira formu do odlaska u penziju. Slikarski štafelaj ga ionako čeka u podrumu porodične kuće. Za predstojeće grafike i ulja na platnu mora biti potpuno spreman. Vremena za (novu) umetničku strast, svakako će biti na pretek, piše Pruga u članku o finom gospodinu, Valjevcu, Draganu Gagiju Antiću.

Autor članka je valjevski novinar Aleksandar Ranković. On je i glavni i odgovorni urednik Pruge, informativnog lista „Želecnice Srbije“ koji dvomesečno izlazi u Beogradu.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.