Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

OTVORENI PETNIČKI PROGRAMI

1.657

U Petnici, iz svih naucnih oblasti pocinju desetodnevni online programi za srednjošlce. Predavanja prvi put mogu pratiti i zainteresovani gradjani, ljubitelji nauke. Već u maju srednjoškolci će biti u Petnici.

Otvoreni Petnički seminari su nova aktivnost Istraživačke stanice. Oni su uvod u sezonu letnjih programa koji treba da započnu u kampusu Petnice, čim epidemiološki uslovi dozvole. Onlajn programi namenjeni su srednjoškolcima a prvi put ih mogu pratiti i građani, ljubitelji nauke.

-Mi ćemo imati Petničke otvorene seminare na kojima ćemo za sve građane, za sve naše polaznike, organizovati 20-ak predavanja iz svih oblasti koje pokriva Istraživačka stanica Petnica i koji će moći da objasne najzanimljivije i najvažnije stvari i činjenice u ovim načnim disciplinama, da pomognu polaznicima koji još nisu došli u Petnicu, naglašava Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice.

U Petnici je sve spremno da u maju programske aktivnosti počnu uživo sa srednjoškolcima. Radiće se u manjim grupama na otvorenom i u laboratorijama

-Mi se nadamo da ćemo do kraja aprila doći do toga da su brojevi novozaraženih svakoga dana dovoljno mali da će svima biti lako da se odluče da dođu na seminar. I u maju ćemo započeti sa ciklusom seminara za polaznike koji dolaze u Petnicu, da naprave svoje prve korake, da usvoje teorijska znanja kako bi tokom leta mogli i praktične veštine i znanja da u Petnici usvoje i da rade na svojim projektima, dodaje Božić.

Petnica je raspisala i konkurs za osnovce. Njihov seminar počeće u avgustu.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.