Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

VELIKI GLUMCI POMAŽU UBSKIM AMATERIMA

1.696

Veliki srpski glumci više godina prisutni u Ubu a to znači i u Kulturnom centru tog grada, značajno su pomogali ubskim amaterima i afirmisali kulturu u lokalnoj samoupravi. Dosta ubskih amatera dobilo je šansu da se pojave kao statisti ili glumci u skoro svim serijama i filmovima snimanim u tom kraju.

To je potvrda da Ub ima glumačkog potencijala. I sada, kao i decenijama pre toga. Raša Plaović i Aca Popović danas bi bili ponosni na svoj Ub i njegov Kulturni centar. Zbog pridavanja posebnog značaja kulturi jer uz negovanje pozorištnog teatra i  Repasaž festa doprinose produkciji veoma gledanih tv serija i filmova.

U glimačkoj ulozi pojavila se čak i direktorka Kulturnog centra Ub Tanja Mimić.

-Iz radoznalosti prihvatila sam vrlo kratku ulogu. Bilo mi je zadovoljstvo da upoznam većinu glumaca i da gledam kako stvarno izgleda snimanje pojedinih scena na terenima Uba. Iskoristila sam priliku da sa nekima od njih uspostavim saradnju., kao na primer sa Tihomirom Stanićem, Nenadom Jezdićem i rediteljem Filipom Čolovićem, naglašava Tanja Mimić.

Kako saznajemo ubski srednjoškolci imaće priliku da uskoro pogledaju dokumentarni film Filipa Čolovića o navijačkom nasilju. Njegov  rođeni brat bio je žrtva tog nasilja pa je film utoliko uzbudljiviji i nema sumnje biće veoma poučan za ubsku decu.

LA.R.

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.