Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

TENISKE NADE VALJEVA

4.394

Na terenima Teniskog kluba Metalac veliki broj valjevskih mališana uči  prve teniske korake. Imaju retku privilegiju da ih kroz Školu tenisa  vodi Višnja Vuletić Popović, WTA igračica, ITF licencirani trener sa  dugogodišnjim iskustvom, bivša šampionka države i jedna od najboljih  juniorki sveta u svoje vreme.

Na Pećini, u Školi tenisa trenutno je šezdesetak polaznika, uzrasta od  pet do četrnaest godina. Raspoređeni su u deset mešovitih grupa. Sva  deca, u zavisnosti od uzrasta, na treninzima imaju obezbeđen reket,  loptice i rekvizite. Višnja sa njima predano radi svakodnevno i uglavnom  pre podne. Jedino sa decom iz obdaništa vezba i u popodnevnim terminima.

– Školu sam organizovala po programu Internacionalne teniske  federacije. Obezbeđene su četiri vrste reketa prilagođenih uzrastu dece,  pet vrsta loptica i puno rekvizita. Želja mi je da tenis zaživi u  Valjevu i da se ovde pojave velike zvezde ovog lepog, zdravog ali i  napornog sporta. Prijatno sam iznenađena koliko su deca zainteresovana  za tenis, koliko su poslušna i koliko brzo shvataju šta im objašnjavam.  Među talentovanom decom, ima puno i dečaka, što nisam očekivala kao  ženski trener, objašnjava Višnja Vuletić Popović.

Treninzi su dinamični a Višnja posebno poklanja pažnju i radnjama  motorike, koordinacije i preciznosti. Vlada dobra atmosfera što je veoma  važno u Školi tenisa sa decom.

Višnja Vuletić Popović je licencirani trener Internacionalne  federacije, ITF, već četrnaest godina. Radi sa igračima svih nivoa širom  sveta, među kojima su šampionke države kao i WTA igračice. Ima iskustva  u radu sa grupama kao i sa početnicima i amaterima. Radila je u Americi,  Nemačkoj, Kini i Srbiji. Veliko znanje i iskustvo je stekla na čuvenim  teniskim akademijama u Americi, Nemačkoj, Austriji, Izraelu,  Tajlandu…Pre trenerskog poziva Višnja je bila državna prvakinja u svim  kategorijama. Na nezvaničnom prvenstvu sveta u Rimu bila je druga a kada  je pobedila čuvenu šampionku Džastin Enan, koja je dugo držala prvo  mesto na WTA listi, osvojila je treće mesto u Evropi. U svojoj karijeri  Višnja je osvojila preko šezdeset prvih i drugih mesta na turnirima  širom države.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.