Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

U ČAST TEŠNJARSKIH UKLONITI KOROV PRED „GRADSKOM KUĆOM“

2.653

Vreme podsećanja na one koji su odgovorni što jedna od najlepših zgrada  u Valjevu  naglo propada i što nije renovirana, trebalo bi da je odavno  prošlo. Nema tog Valjevca koji ne zna o čemu se radi.

Kad je već tako, onda ispred nekadašnje zgrade Napreda i Radio Valjeva,  nema smisla da više raste korov i ruži sliku o gradu i Valjevcima.

Korov i nebriga nadležnih, upućuju i na njihov odnos  prema gradu,  građanima, istaknutim novinarima i snimateljima koji su u zgradi radni  vek proveli. U pitanju je i nepoštovanje velike pesnikinje čiji je  spomenik u neposrednoj blizini i po kojoj je gradski trg nazvan. Možda  najteže pada nepoštovanje gostiju koji u centru jednog od najlepših  srpskih gradova, moraju da sede ili prolaze pored korova, istina  ograđenog žicom.

Predstoje „Tešnjarske večeri“. Kad je tako lepa manifestacija, neka bar  njoj u čast, bude sklonjen korov ispred zgrade bankara, štediša i  novinara.

Valjevo je poznato po svojim lepim trgovima i nema razloga za dalju  nepravdu prema Desankinom vencu.

Bruku onih koji su odgovorni što zgrada nije renovirana i postala  „Gradska kuca“, ne treba da trpe gradjani. Na njihov nemar može se uvek  podsetiti i na drugi način. Javna opomena ove vrste, a biće da se o tome  radi, izgubila je svaki dalji smisao.

Uostalom, jedan od čelnika gradske vlasti to će potvrditi rečima, da je  „bruka da zgrada u takvom stanju stoji u centru grada“.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.