Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

BANJA VRUJCI BISER SRBIJE

4.464

Zbog blizine Beogradu, termalne vode i lekovitog blata, Banja Vrujci  podno Suvobora, je medju najposećenijim u Srbiji.

Vrujci su razvojna šansa Mionice, mogli bi da privuku još veći broj  turista pa su u lokalnoj samoupravi rešeni da investiraju u  infrastrukturu banje.

U Banji Vrujci trenutno boravi oko 6000 turista. U avgustu se ocekuje  duplo veća poseta.

Sa nekoliko otvorenih, i jednim zatvorenim bazenom u hotelu „Vrujci“,  banja je je postala mesto u koje se gosti rado vraćaju. Mlade  privlači  termalna voda a starije lekovito blato i velnes centar. U banjskom  ambijentu, posebno ovih letnjih dana, svi uživaju.

Banja je biser Srbije koji treba negovati i sačuvati, ocenjuju gosti iz  Beograda i Novog Sada.

-Posebno mi prija voda. Banjska voda, izuzetno čista. Bazeni bez hlora.

Svako veče se čiste. Ljudi koji su divni. Ambijent naš naturalni ali  divan, kaže Lejla Marjanović iz Beograda.

-Mi dolazimo konstantno 4 godine. Ovde smo našli tri u jedan. Prvo smo  našli zdravlje. Drugo, našli smo predivnu prirodu, značajna mesta oko  Banje Vrujci i Mionice. Recimo ima šta da se vidi i naravno što je  najbitnije za nas su ljubazni domaćini, mišljenja je Ljiljana Cocić iz  Novog Sada.

Otvoreni bazeni su protočni ali se svako veče prazne i dezinfikuju.

Hotel „Vrujci“, leti a takodje i zimi, spada medju najposećenije  banjske hotele.

-Ono što je jako važno da smo u okruženju sa poljoprivrednim domaćinima  napravili ugovore. Oni nama proizvode hranu koja je bez pesticida. Znači  organska, i stvaramo sada jednu priču da imamo tu zdravu hranu i zdravu  trpezu, naglašava Milijan Vasić, direktor hotela „Vrujci“.

Vrujci su razvojna šansa ovog kraja. Da bi privukli još veći broj  turista u Mionici su odlučili da značajnije investiraju u infrastrukturu  banje. U tim namerama imaće i podršku države, koja već izgradnjom auto  puta pomaže razvoj ovog kraja.

-Drzava Srbija je u proteklih nekoliko godina puno uradila na razvoju  turizma, a posebno kada je u pitanju banjski turizam. Banja Vrujci je  vec postala omiljena destinacija velikog broja turista imajuci u vidu da  je prosle godine bila jedna od rekordnih. Trenutno se gradi jedan od  najvecih akva parkova u Srbiji sto znaci da polako postajemo i  atraktivna destinacija za investitore. I ako tome dodamo zavrsetak  auto-puta Beograd=Cacak i na neogranicen resurs kada je u pitanju voda,  Banja Vrujci sasvim sigurno ide ka vrhu kada je u pitanju banjski  turizam u Srbiji, ističe Boban Jankovic, predsednik opštine Mionica.

Auto-put omogućiće da se do Banje Vrujci dodje brže i lakže, naglažava  predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom nedavne posete ovom kraju.

Najavio je veće ulaganje države u Mionicu i Banju Vrujci.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.