Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

NEVOLJE JAKOVLJEVIĆA U PEPELJEVCU

2.930

U Pepeljevcu kod Lajkovca pored Koridora 11 je domaćinstvo Božidara  Jakovljevića. Pet godina on se bori da  prilazni put Korididoru ne  prolazi pored njegove kuće.

Za potrebe Koridora 11 u Pepeljevcu je izvršena eksproprijacija imovine  i Božidaru Jakovljeviću. Isplaćena mu je nadoknada u iznosu od 2,7  miliona dinara ali zbog prilaznog puta koji mu, kako kaže, ugrožava  opstanak domaćinstva, odmah je nadležnima uložio žalbu.

-Oni su odredili trasu pored same kuće. Pošto nije bilo uslova da može  da se opstane, mi smo se žalili da se izvrši neka korekcija ili šta već,  objašnjava Božidar.

Njegov zahtev je uvažen pa je urađen novi projekat prilaza autoputu. Za  dva metra pomerena je trasa od kuće.

Dok traju radovi domaćinstvo je ostalo bez prilaza.

-Nikakav to nije hir nego jednostavno samo građansko pravo da uživamo u  svom posedu, da normalno ulazimo i izlazimo, da normalno se živi. Zadnje  dve tri godine telefonska linija ne postoji. Telefonski kabl ide preko  ograde. Nemaju mogućnosti da reše. Jednostavno odsečeni i mogu reći  enklava u centru Srbije, kaže Božidarov sin Vladan.

Jakovljevići nisu zadovoljni pomeranjem puta od kuće a imaju i druge  primedbe. Nadaju se pravdi opet na sudu.

-Pet godina od kako su počeli radovi. Za to vreme objekti stambeni i  pomoćni, objekat je rastrešen. Za to vreme izgubila je se voda.U bunaru  smanjen je nivo vode, septička jama mi je uništena. Nemam osnovne uslove  za život. Tražimo, jedino rešenje po nama je iseljenje, ubeđen je  Božidar.

Izvođač radova, Energoprojekt, kako smo nezvanično obavešteni, strogo  se pridržava važećeg projekta. Izvršiće sve potrebne korekcije pa će  Jakovljevićima biti omogućen normalan prilaz domaćinstvu.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.