Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

PETNICI OBEZBEĐEN SPEKTOMETAR

3.315

Projekat za unapređenje okvira za davanje,  koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju  predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac i Savet za Filantropiju, kojim  predsedava predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, obeležili  su Nacionalni dan davanja pokretanjem kampanje za prikupljanje  sredstava  za istraživačku stanicu Petnica.

Ovim sredstvima biće obezbeđen inovativni spektrometar pomoću kojeg se lako i brzo identifikuju hemijske supstance i jedinjenja u uzorcima i koristi se u biomedicini, geologiji, ekologiji, astronomiji, hemiji, arheologiji i umetnosti. Spektrometar će pomoći mladim talentima da se bave naučnim radom i razvijaju svoje potencijale.

U sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Saveta za filantropiju, Nacionalni dan davanja obeležavaće se svakog 9. oktobra – na dan rođenja velikog srpskog naučnika i filantropa Mihajla Pupina.

Cilj uspostavljanja Nacionalnog dana davanja je da se skrene pažnja javnosti na značaj negovanja vrednosti solidarnosti, dobročinstva i filantropije.

Kompanije i pojedinci mogu se priključiti kampanji u okviru Nacionalnog dana davanja uplatom na namenski račun Srpskog filantropskog foruma 340-11021022-90, putem sajta dandavanja.rs ili slanjem SMS poruke na broj 4540 (cena poruke iznosu 100 dinara za sve mobilne operatere).

Projekat unapređenja okvira za davanje finansira USAID, a realizuje ga Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.