Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ČAROBNA ZEMLJA MEĐU OBLACIMA

2.880

Kako da  decu oslobodi straha od letenja u avionu, pokušala je da  pomogne doskorašnja stujardesa, leteća dadilja Jasna Dragojević, rođena  Mioničanka.

Napisala je modernu bajku MIMOLEND o zemlji među oblacima gde se  ispunjavaju dečje želje.

-Ja sam u avionu, za decu pravila neke neobične jastuke, od svega što  se našlo u avionu, i onda su ti jastuci postali vilenjaci i deca su sa  njima maštala i mnogo lepše preživljavala taj let i prolazila kroz lepu  avanturu dok su letela u avionu, objasnjava Jasna.

Sa vilenjacima Mimićima koji vole i čuvaju decu dok putuju avionima u  MIMOLEND, bajkovitu zemlju među oblake, krenuće i Vila čarobnih krila.

Svi oni vole i čuvaju decu i radovaće se ispunjenju njihovih želja.

U mioničkom vrtiću „Neven“ deca su tako bila spremna za let.

Na pozornici nisu bila opterećena strahom. Sve misli su im bile u  čarobnoj zemlji.

-Imam pozitivne reakcije dece, dosta pitanja, sam rad u avionu, za  putovanja u avionu, o onom šta je to stujardesa, da li se na letu  dešavaju neke turbulencije, i tako dalje, svašta me nešto pitaju.

Međutim, vidim da kroz sav ovaj rad deca su zavolela avione i verujem da  će često putovati, dodaje stujardesa i dadilja Jasna Dragojević.

Da Jasnina priča, doskorašnje stujardese odnosno leteće dadilje,  postane čarobna avantura najmlađim putnicima u avionu, doprinele su i  bajkovite ilustracije knjige MIMOLEND.

-Uživala sam u toj meri da su zbog toga likovi ovakvi ispali kakvi jesu  i MIMOLEND sve više oživljava, dobija i sliku i zvuk a ono što je  najvažnije, da se oseti, da se ponese u srcu, ističe Ama Grigorijev,  akademska slikarka.

Priča o MIMOLENDU napisana na enegleskom jeziku, razumljiva je tako  svoj deci sveta dok ih Vila čarobnih krila i vilenjaci tokom avionskom  leta vode u bajkovitu zemlju među oblake da ispune njihove želje.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.