Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

KARAVAN ZADOVOLJSTVA

3.580

Svake subote posle Petrovdana održava se „Vlašić karavan“, lepa  manifestacija koja učesnicima pored uživanja u terenskoj vožnji i lepim  predelima Zapadne Srbije pruža mogućnost neposrednog upoznavanja sa  kulturnim i istorijskim mestima kroz koja prolazi trasa.

Ove godine, karavan se organizuje sedmi put i ima opet novu maršutu,  koju je i ovog puta izabrao  Veran Terzić, član Organizacionog odbora.  Polazak je iz Oglađenovca, ispred crkve, 14. jula u 7 časova. Posle  obilaska „Paunove česme“ u tom selu, kreće se prema Šabačkoj Kemenici a  odatle do manastira Kaona i Petkovica. U Čokešini učesnici karavana  upoznaće još jedan manastir a preko Cera vratiće se ponovo u  Oglađenovac.

-Vožnja terenskih vozila nema takmičarski duh. Ni trasa nije zahtevna.  Jednodnevnom vožnjom spajamo kulturna, verska i istorijska mesta  Kolubare i Podrinja. Tako učesnici pored uživanja u prirodi i vožnji  brdskim i planinskim terenima, imaju mogućnosti  da se bolje upoznaju i  sa istorijom ovog kraja, objašnjava prota Grozdan Gajić, iz Oglađenovca,  član Organizacionog odbora i jedan od pokretača karavana.

Na sastanku odbora u Oglađenovcu ocenjeno je da se organizacione  pripreme za sada dobro realizuju i da se za „Vlašić karavan“ već  prijavilo stotinak učesnika koji će trasu obilaziti sa tridesetak  terenskih vozila. Svake godine terenska vožnja protiče u duhu dobre atmosfere, lepog  druženja i uživanja u prirodnim lepotama i istorijskim znamenitostima ovog dela Srbije.

S.L

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.