Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

VISOK DOMET REPASAŽ FESTA

2.616

Proglašenjem najbolje amaterske pozorišne predstave sa prostora  nekadašnje Jugoslavije, u Ubu je sinoć završen REPASAŽ FEST. Posvećen je  pozorišnim velikanima Raši Plaoviću i Aci Popoviću. Glumici Olgi  Odanović uručena je nagrada „Raša Plaović“.

U konkurenciji šest pobedničkih predstava iz država nekadašnje  Jugoslavije, „Rodoljupci“ Kulturnog centra iz Kule proglašeni su  najboljim amaterskim pozorišnim ostvarenjem na ovogodišnjem REPASAŽ  FEST-u u Ubu.

-Postoji jedan dobar, zreo kontinuirani rad, mogu slobodno da kažem  profesionalni pristup zaposlenih i svih onih koji igraju ovako iz srca i  duše, ne za pare nego za publiku pre svega,ističe Kamenko Bertić, glumac  i director Kulturnog centra u Kuli.

Nijanse su odlučivale pobednika jer su sva pozorišta predstavila  najviše domete amaterskog stvaralaštva, ocena je stručnog žirija  festivala.

-Imam utisak da su organizatori ove godine dali sve od sebe jer  predstave koje smo pogledali su svakako kvalitetan reprezent pozorišne  sredine u kojima se stvaraju, kaže Željko Hubač, predsednik stručnog  žirija.

U Ubu smatraju da je privilegija imati ovakav, prestižan festival ne  samo zbog visokih dometa pozorićnog amaterizma.

-Između ostalog je bitan što slavi ume Raše Plaovića i Ace Popovića  koji su slučajno Ubljani. Važan je i zbog toga što okuplja najbolja  amaterska pozorišta sa prostora bivše Jugoslavije tako da ima  međunarodni karakter, objašnjava Radovan Puletić, direktor Kulturnog  centra u Ubu.

Dramskoj umetnici Olgi Odanović uručena je nagrada „Raša Plaović“, za  najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u  prošloj godini.

-Kad su mi javili da sam dobila „Rašu Plaović“ ja sam se rasplakala.

Sve emocije su se pomešale u meni: i radost i neka tuga i odgovorniost i  kako ću dalje i da li sam ja to zaslužila, priča glumica Odanović.

U čast pobednika REPASAŽ FEST-a, glumci beogradskog Narodnog pozorišta  izveli su predstavu „Hor bečkih dečaka“.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.