Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

VOJNIČKA ČAST U VALJEVU

3.150

Vojničku zakletvu položila je decembarska generacija vojnika na  dobrovoljnom služenju vojnog roka. Na svečanosti u valjevskoj kasarni  „Vojvoda Živojin Mišić“ istaknuto je  da je naša vojska stub stabilnosti  Srbije.

Znaju kažu da je vojnički poziv težak, ali je i častan i zato su se  prijavili za doborovoljno služe vojni rok i čuvaju otadžbinu.

-Za mene ovo predstavlja veliku čast zato što mogu da uzvratim svoju ljubav prema domovini i na ovaj način sam hteo to da uradim,  objašnjava Igor Stojanović iz Jagodine.

-Ja sam ovo želela ceo život i konačno mi se san ispunio. I naravno,  želja mi je da ostanem da radim pri vojsci Srbije, naglašava Katarina  Milutinović iz Obrenovca.

Novi bezbedonosni izazovi, rizici i pretnje, nameću  potrebu za novim odgovorima. Zato se i vojska menja i usavršava.

-Želimo i možemo da držimo korak sa savremenim armijama nastavljajući  da dajemo pun doprinos jačanja bezbednosti  u regionu i svetu, poručuje general major Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ prisustvovali su naravno i  rodbina i prijatelji vojnika i predstavnici  crkve i  grada Valjeva.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.