Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

VELIKI ŽELEZNIČAR U MALOM LAJKOVCU

2.891

Bila je nedelja, 10 mart ove godine. U malom Lajkovcu sve je postalo  veliko. I gradić koji je ponovo za primer organizovao Kup Srbije u  odbojci za odbojkaše i odbojkašice, i OK Železničar koji je odbranio  titulu. Veliki je  i pehar koji je osvojen ali i Živorad Lazarević, koji  je napravio straqtegiju za uspon Želje u sam vrh srpske odbojke.

Lajkovac, bolje reći Žika Lazarević je pokazao kako se jednostavno  prave veliki tim i rezultati. Svaki dinar mora biti u funciji sportskog  rezultata a ne članova uprave i njima bliskih osoba. Moguće je to baš  tako jer on je glavni finansijer kluba i namiruje samo realne troškove.

Igračice i treneri uvek su u prvom planu. Žika ima svoj biznis i ne žali  novac za tim u kojem je kapiten njegova kćerka Ivana.

Zato se odbojka u Lajkovcu voli i neguje. Za svaku utakmicu pravi se  fenomenalna atmosfera. Gotovo su svi Lajkovčani u hali sportova.

I Odbojkaški savez Srbije zna da se u Lajkovcu živi za odbojku.

Poverava mu iz tih razloga opet organizaciju Kupa Srbije.

I zaista, sve je bilo fantastično da bolje ne može biti u šta su se  uverili u direktnom prenosu i gledaoci RTS-a.

Žika Lazarević sa saradnicima i Lajkovac, primer su kakav nam u Srbiji  treba odnos prema sportu i kada su i pitanju igrači, treneri, uprava a i  navijači kluba. Na žalost, malo je toga u svetu našeg sporta, valjevskog  posebno.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.