Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

MARKA SA LIKOM PILOTA PAVLOVIĆA

2.907

Marku sa likom čuvenog pilota Milenka Pavlovića koji je pre dvadest  godina poginuo braneći nebo nad Valjevom od NATO aviona ovog meseca  pustiće u opticaj Pošta Srbije. Jedna od centralnih ulica u Osečini  poneće ime nastradalog pilota.

Nekoliko stotina Valjevaca videlo je trenutak kada je naš MIG 29  pogođen na nebu iznad Valjeva. Komandant 204. vazduhoplovne brigade  poptpukovnik Milenko Pavlović, 4. maja pre 20 godina herojski se borio  bez radara sa 16 NATO aviona.

Uspomenu na slavnog pilota s posebnom pažnjom neguju u njegovom rodnom  selu, Gornjem Crniljevu kod Osečine.

-Spomen kompleks u okviru koga se nalazi i spomen dom posvećen pilotu  Milenku Pavloviću, izgradili su svojim dobrovoljnim prilozima i svojim  besplatnim radom meštani Gornjeg Crniljeva kao i svi meštani Podgorine,  koji se rado sećaju svog heroja i žele da sačuvaju večnu uspomenu na  našeg Davida koji je svoj život dao u borbi protiv Golijata 1999. goddine, naglašava Milan Petrović, kustos muzeja u Osečini.

Njegovo herojstvo simbolično će obići svet. Marku sa likom Milenka  Pavlovića ovih dana pustiće u opticaj Pošta Srbije. Počast jednom od  najvećih heroja odbrane zemlje odaće i Osečina. Ime pilota poneće  centralna gradska ulica koja je temeljno obnovljena.

-Porodica i opština zajedno, naravno, sa izradom personalizovane  poštanske markice, sa davanjem naziva ulice pilotu Milenku  Pavloviću, želimo još jednom da skrenemo pažnju javnosti na hrabro  herojsko delo Milenka Pavlovića jer on svojim delom je pokazao na koji  način se voli i kako treba da se voli država, kako se voli Srbija,  objašnjava nenad Stefanovic, zamenik predsednika opstine.

Država ga je odlikovala ordenom za hrabrost. Nedosanjan san porodice je  da bude proglašen narodnim herojem.

U Gornjem Crniljevu pronašli smo majku Radmilu ali ona više nema snage  za izjavu. Ranije je već sve rekla.

– To bi bila moja jaka želja, ali ja ne znam da li ću to da dočekam, i  šta će to da bude. Sve to što je bilo dosad, mislim, svima mogu da se  zahvalim, a narodni heroj, još nije ga niko proglasio. Al on je za majku  narodni heroj, iako ga ne proglase, reči su majke Radmile Pavlovic.

U Gornjem Crniljevu program odavanja počasti pilotu Milenku Pavloviću  na dan njegove pogibije posle dvadeset godina biće primeren njegovom  slavnom herojstvu pokazanom u odbrani zemlje.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.