Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

DUŠOM I TELOM NA BEOVIZIJU

2.793

Pre nego što dostigne muzičku slavu zavidnog broja svojih sugrađana, talentovani Valjevac Srđan Lazić, pokušaće prvo, da  na ovogodišnjoj „Beoviziji“ ostvari zapažen nastup a što da ne, i pobedi, i Srbiju predstavlja na jednom od najprestižnijih svetskih festivala „Pesmi Evrovizije“. Njegova pesma „Duša i telo“, koja se još nije pojavila u javnosti a za koju je snimljen veoma dopadljiv spot, po svemu zaslužuje da se nađe među favoritima „Beovizije“. Srđan je uradio muziku za numeru a reči je napisao takođe Valjevac, poznati tekstopisac Dejan Ivanović. Nije bilo dvoumljenja među članovima komisije pa je Srđanova pesma lako prošla u polufinalno takmičenje „Beovizije“. Svoju „Dušu i telo“ Srđan je kompletirao, a sada i usavršava do perfekcije, u svom muzičkom studiju „Audio Kaffe“ u Beogradu.

Srđan već dugo komponuje i piše muziku za sebe i druge muzičare. U svetu produkcije angažovan je kao aranžer i producent. Zapažene nastupe imao je u šou-programu „X Faktor Adria“. Sklonost ka sceni pokazivao je od malih nogu. Osim u muzici, oprobao se u plesu, folkloru i glumi. U svet muzike ušao je 2002. godine, osvajanjem prvog mesta na takmičenju pevača u Valjevu. Prvo učešće kao kantautor imao je godinu dana kasnije na zrenjaninskom festivalu „SUNFLOWER“ kao najmlađi učesnik. Muzička obrazovanja, pre svega u solo pevanju, stekao je u Muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu.

Na ovogodišnjoj „Beoviziji“, krajem februara biće predstavljene 24 numere. Polufinalna takmičenja su 28. i 29. februara a finale 1. marta. Srđan Lazić ima sve preduslove za dobar nastup na festivalu čiji će pobednik predstavljati Srbiju na „Evrosongu“ ove godine u Roterdamu.

 

S.L.

 

 

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.