Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

DAVITELJ NA UBSKOJ SCENI

2.265

Kultni film „Davitelj protiv davitelja“ adaptirali su ubski amateri Pozorišta „Raša Plaović“. Tri puta su zbog ograničenog broja mesta u sali, sa zadovoljstvom igrali, moglo bi se reći, premijeru  ove pozorišne predstave koja je pripremana skoro godinu dana.

Posle dugog iščekivanja zbog epidemije, ubska publika videla je u nešto izmenjenoj energiji poznatu triler komediju “ Davitelj protiv Davitelja“, prvi put u Srbiji  adaptiranu za pozorišnu scenu. Predstava je drugačije urađena od filma Slobodana Šijana. Pristup sa drugom kulturom, koja u osnovi ima rokenrol, veoma se dopala publici.

-Ja volim izazove. Nekako se stvorio Davitelj. Brzo smo krenuli da radimo. Oslonio sam se na mlad ansambl ubskog pozorišta, tako da je to dobilo jednu  dobru, potpuno drugu dimenziju, kaže Duško Ašković, reditelj.

Filmskog Davitelja na autentičan način interpretirao je Taško Načić. Težak zadatak bio je Mišelu Kaplareviću, ubskom glumcu, da taj lik  pozorišnoj publici predstavi na što originalniji ali svojstven način.

-Odigrati Davitelja onako kako je to odradio Taško Načić, bio bi plagijat. Dogovorili smo se da mi to radimo na drugi način. Mislim da smo bili sasvim blizu atmosferi koju je imao film, s tim što smo mi malo pobegli na drugu stranu, objašnjava svoju ulogu Mišel Kaplarević.

Predstavu je iznela omladinska amaterska scena ubskog pozorišta  koja je punim žarom mesecima radila na karakterisanju ssvojih likova.

-Odlučili smo da malo provetrimo naše pozorište. Neke ljude koji su dugo vukli repertoar malo smo odmorili. Malo su se gledaoci zasitili njihovih lica. Priliku smo dali mlađim ljudima iz našeg omladinskog ansambla koji radi već dve godine. Oni su budućnost našeg pozorišta, naglašava Vladimir Tadić, direktor pozorišta „Raša Plaović“.

Posle Uba, Davitelja na pozorišnoj sceni videće i publika u gradovima širom Srbije.

 

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.