Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

PETNICA ČEKA NOVE TALENTE

2.752

Istraživačka stanica Petnica raspisala je konkurs za prijavljivanje  talentovanih srednjoškolaca za njene prirodne, tehničke  i društvene  programe, do kraja ovog meseca.

Izabrani polaznici naredne godine prve korake u nauci imaće na  najmodernijoj opremi i sa najboljim mladim naučnicima iz skoro svih  instituta i fakulteta u Srbiji.

Učenje kroz istraživanje i otkrivanje, osnovni je obrazovni model koji  na seminarima za srednjoškolce primenjuju u Istraživačkoj stanici  Petnica.

U ovoj prestižnoj evropskoj instituciji u oblasti neformalnog  obrazovanja, prve korake u nauci početkom godine je imala Ana Kocić,  gimnazijalka iz Smedereva.

-Ovde sam zato što se bavim naukom  i što je ono čime želim da se bavim  u budućnosti i zato što je Petnica divno mesto da upoznate ljude koji  imaju slična interesovanja, kaže Ana

Petnica će i naredne godine omogućiti učenicima iz Srbije i regiona, da  na najmodernijoj opremi i sa mladim naučnicima iz naših instituta i  fakulteta započnu prve korake u nauci.

Raspisan je konkurs za prijavljivanje talentovanih srednjoškolaca za  sve njene naučne programe.

-Ono što bih posebno naglasio jeste da nisu nužno važne ocene i  takmičenja, da je važna pre svega njihova motivacija i zainteresovanost  i da ako samostalno žele da istražuju, proučavaju  ili to već rade u  školi i van škole i kod kuće i u radionicama, treba da se ohrabre,  podstaknu i da se prijave za programe u Petnici, naglašava Nikola Božic,  direktor petničkih programa.

Svake godine oko 2000 učenika iz Srbije i regiona, učestvuje na 20-ak  različitih petničkih programa.

Visok ugled u Evropi Petnica je stekla zahvaljujući inovativnim  metodama rada, otkrivanju mladih talenata i podršci njihovom  kvalitetnijem obrazovanju i razvoju.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.