Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

NOVA OŠTEĆENJA NA KORIDORU UB-LAJKOVAC

2.754

Samo deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca neće biti otvorena za  saobraćaj krajem ove godine. A trebala je mnogo pre nego ostale deonice  od Obrenovca do Čačka. Prva je započeta da se gradi i kad su svi  očekivali puštanje u saobraćaj, stali su  završni radovi. Ispostavilo se  nekoliko godina kasnije najpre zbog navodno neplaćenih računa  izvođačima, u prvom redu Putevima Užice. A onda, polovinom ove godine  utvrđeno je da su radovi toliko loše izvedeni da je na pojedinim  mestima, u dužini od 2,5 kilometara potrebna rekonstrukcija iznova.

Pre nekoliko dana je primećeno je da ima i novih, naknadnih oštećenja,  pa je potrebno i njih sanirati. Tako deonica od Uba do Lajkovca mora još  čekati na svečano presecanje vrpce. Među oštećenim mestima je i petlja  kod Lajkovca na kojoj se naziru odroni.

-Do kraja godine pustićemo u saobraćaj deonice Koridora 11 od Obrenovca  do Uba i od Lajkovca do Ljiga, najverovatnije bez tunela iako se ulažu  veliki napori da i on bude završen. Od Štavica do Čačka deonica je već  puštena u saobraćaj, kaže Saša Stojanović, pomoćnik ministra  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na deonici od Uba do Lajkovca ne samo da za vikend nije bilo noćnih  radova nego nije bilo  radnika ni tokom dana. Mašine su stajale.

Radovi su izvođeni na deonici od Obrenovca do Uba i na ubskoj petlji gde su Kinezi i po kiši betonirali prostor kod naplatne rampe.

Nezvanično smo saznali da bi polovinom naredne godine mogla biti završena sada već čuvena deonica od Uba do Lajkovca koja će, kako sada stvari stoje koštati i više od 100 miliona dolara. Prvobitna šteta je procenjena na 9,5 miliona dolara. Sada će iznositi još više zbog naknadnih oštećenja na auto putu. Podsetićemo, ova deonica  dužine 12,5 kilometara ulazi tako u devetu godinu gradnje.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.