Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ПИСЦИ И ОВОГ ЛЕТА У СЕДЛАРИМА

734

Гостовањем Зорана Милекића настављена су лепа књижевна окупљања у Седларима, у дворишту родне куће Анђелке Мандић Милутиновић, познате архитекте из Ваљева. У њено двориште радо долазе познати српски писци али и љубитељи књижевности, међу којима има и доста оних који никада нису виђени на сличним градским манифестацијама.

Зоран Милекић је по образовању историчар али је написао књиге које се читају у једном даху јер говоре о истинитим потресним догађајима из периода другог светског рата а које дубоко и данас потресају српски народ. Приче су најчешће из злогласног усташког логора у Јасеновцу.

Сусрет са писцем претворио се у општу дебату у којој су радознали и видно потрешени учесници не само коментарисали тематику књига већ износили нове идеје како до крају открити ту болну истину о невиђеном страдању Срба и Јевреја, посебно деце,  у усташком логору.

Милекић је аутор романа Мали војник Великог рата, Аустријанка, Деца рата а припрема још један роман посвећен страдањима у Јасеновцу заснован на истинитим причама преживелих логораша.

За сваку прилику, а пракса је настављена и овог лета, породица, комшије и пријатељи Анђелке Мандић Милутиновић припремају богату трпезу уз коју се настављају књижевни разговори.

Радован Лазаревић

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.