Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

RELAKSACIJA U NOĆNOJ SMENI

2.708

U noćnoj smeni recepcionari obično nemaju mnogo posla pa često  zadremaju na radnom mestu. Da ne mora uvek biti tako potvrđuje primer iz  Valjeva. U hotelu „Omni“ recepcionaru Aleksandru Živanoviću,  diplomiranom turizmologu, noć proleti brže nego dnevna smena.

Noć je uveliko, odavno je fajront za konobare i kuvare a u najmlađem  valjevskom hotelu „Omni“ recepcionar vežba u teretani. Pogled mu je  prema recepciji pa smo odmah bili primećeni. Dopustili smo da se kraći  trening privede kraju.

-Ponekad se noću desi da mi se prispava. Onda skoknem do teretane koja  je odmah pored recepcije, istrčim par minuta i na recepciju se vratim  relaksiran, objašnjava Aleksandar.

Aleksandar je dve godine angažovan na poslovima recepcionara. Hotel u  kojem radi ima 33 sobe i 2 apartmana. Deo je sportsko-rekreativnog  kompleksa.

-Najzanimljivija smena u hotelu „Omni“ meni je noćna smena. Upravo zato  šsto nije monotona, imamo sportske terene, teretanu, kuglanu i spa  centar gde uvek ima ljudi u noćnim satima i gde se uvek nešto dešava,  kaže Aleksandar.

Hotel je posećen a poznat je i po tome što u noćnoj smeni gost na  spavanju zahvaljujući dobroj volji recepcionara može da koristi dodatne  usluge. Aleksandar Živanović razumevanja i dobre volje za goste ima na  pretek.

-Zanimljivo je takođe da gosti hotela često noću požele da kuglaju.

Obično su u pitanju dva tima koja se takmiče. Gubitnik plaća piće a  recepcionaqr je, zna se na strani pobednika, ističe Aleksandar.

Vikendi u „Omni-ju“ u znaku su raznih proslava u hotelu. Pre spavanja,  gostima ponekad dobro dođu osveženja u bazenu.

-Pre svega vikendom, kad gosti hotela ostanu duže u gradu ili se kasno  vraćaju iz grada, ja ih dovedem ovde, i pošto ne radi restoran, ponudim  im piće i oni u prijatnoj i intimnoj atmosferi, provode vreme, naglašava  Aleksandar.

Noć sa recepcinarom Aleksandrom Živanovićem u hotelu „Omni“ i nama je  brzo protekla. Uverili smo se da je stručan i  vredan i da voli svoj  posao. Zahvaljujući tome u prilici je da gostima hotela ne retko omogući  zanimljive sadržaje a sebi noćnu smenu u kojoj sa radošću dočekuje  jutro.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.