Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

LAJKOVČANI UREDILI KOLUBARU

1.843

Kolubara je omiljeno izletište Lajkovčana. Da bi njene obale bile uređene, na Dan planete i za Uskršnje praznike, u Lajkovcu su organizovali veliku ekološku akciju u kojoj su pored nadležnih službi učestvovali brojni ljubitelji zdrave životne sredine.

Na obalama Kolubare pored Lajkovca je izletničko-etno naselje sa 15o vajata i sojenica, stara Jolića vodenica, odbojkaško igralište, gradsko kupalište duga pešačka staza. „Gradska čistoća“, ekolozi, ribolovci, planinari, osnovci i predškolci, članovi rafting kluba i društveno odgovorne firme, na svoj način, pomogli su uređenje omiljenog sastajališta  Lajkovčana.

Graadska čistoća j uređivala drvorede i odnosila smeće koje su prikupljali građani. Učenici i predškolci su sadili biljke na obali Kolubare. Deca sa posebnim potrebama formirala su srce od cveća i radovala se učešću u lepoj akciji.

Iz godine u godinu, sve više Lajkovčana uređuje obale slavne reke. Raste njihova svest o potrebi zdrave životne sredine.

-Želimo ovom akcijom da  sve ljubitelje prirode koji će Uskršnje praznike provoditi kraj reke da ih naučimo da okolinu za sobom ostave boljim nego što su je našli. Da za sobom ne ostave otpetke i smeće a ujedno želimo da podignemo nivo svesti o ekologiji. Da naši najmlađi nauče da vole Kolubaru kao što je i mi volimo, objašnjava Bojan Bogdanović, direktor „Gradske čistoće“ Lajkovac, koji je osmislio celu akciju.

Uređenje Kolubare pratili su i kulturni sadržaji. Organiozatori su uz važnost uređenja reke podsetili na istorijski značaj Kolubare u Prvom svetskom ratu.

LA.R.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.