Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

BRATSKA SLAVA MEŠTANA BUKOVICE

1.793

Bratstvo hrama Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Gornjoj Bukovici proslavilo je svoju slavu Petrovsku nedelju. Uz molitveno učešće mnogobrojnih vernika,  Svetu liturgiju je služilo sveštenstvo podgorskog namesništva sa domaćinom, nadležnim parohom jerejem Borkom Jakovljevićem. Posle obreda rezanja slavskog kolača besedio je paroh Borko koji je verni narod podsetio na značaj vere u Vaskrslog Gospoda i na potrebu sjedinjenja sa njim kroz Svetu tajnu pričešća.

Praznično saborovanje je nastavljeno u slavu Božiju i čast Svetog Nikolaja trpezom ljubavi koju su pripremili verni domaćini slave u parohijskom domu i porti hrama.

Saborovanju je po lepom danu prisustvovao veliki broj vernika, što je bilo posebno zadovoljstvo videti u Gornjo-Bukovačkom hramu. Uz to, primetna je bila ljubav i sloga bratstva. Ne samo domaćini slave već celo bratstvo je svojim prilozima pomoglo da se na najvišem crkvenom nivou organizuje saborovanje i proslavi Petrovska nedelja. Raduje i to da je bilo mladih porodica sa decom koji su svojim prisustvom želeli da pokažu vernost crkvi i Bogu kao i to da se život vraća u selo. Svi oni  time su potvrdili  veliko poštovanje prema svom parohu jereju Borku Jakovljeviću, vrednom i plemenitom svešteniku, čiji je rad svake godine sve vidljiviji na unapređenju Crkvene opštine Gornjo-Bukovačke.

LA.R.

 

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.