Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ZLATNA ZNAČKA RADOVANU LAZAREVIĆU ZA KULTURNA DOSTIGNUĆA

1.651

Zlatna značka koju zajedno dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti pripala je Radovanu Lazareviću, uredniku dopisništva RTS-a u Valjevu. U obrazloženju se navodi da mu je priznanje dodeljeno za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture.

U izjavi za RTS, Lazarević je podsetio da  je Valjevo grad mnogih znamenitih istorijskih i kulturnih ličnosti. Da je sa nekima od njih, kao na primer sa Desankom Maksimović, Radovanom Belim Markovićem, Ljubom Popovićem, Slobodanom Jevtićem Pulikom, Ljubom Milinkovim, Mićom Trnavcem…rastao, družio se i sarađivao i da je bilo prirodno da se posveti dodatnim kulturnim aktivnostima. Naglasio je da mu je  bila čast, sreća i veliko zadovoljstvo da bude u krugu takvih velikana.

Kraj godine Radovan Lazarević je dočekao i sa još jednom novinarskom nagradom. Na  filmskom festivalu „Press vitez“ u kategoriji dokumentarnog programa pripala mu je nagrada „Press vitez Miroslav Pušić“. Lazarevićev film „Šampion života“ je slikovit prikaz sudbine visokog oficira Vojske Jugoslavije teško ranjenog na frontu. Vojska ga zaboravlja i prepušta brizi porodice.

U znak pažnje što se Radovan Lazarević  setio oficira Željka Mićića, smeštenog u Domu za stare „Kolubara Omni“, svečanu dodelu nagrada Festivala „Press vitez“ organizovao je Aleksandar Njegovan, direktor  Hotela „OMNI“ u Valjevu.

S.L.

Fotografije Ivan Simić

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.