Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

SLOŽENE KOCKICE

1.232

Do pre nekoliko godina jedini hotel u Ubu je bio zatvoren. Retko ko je nameravao da boravi ili bar prespava u tom mestu. Ub je bio varoš u koju se svraćalo uglavnom usput. Delio je sudbinu ostalih varoši u valjevskom kraju. A onda sve se promenilo za kratko vreme. Poslednja decenija u znaku je modernog razvoja Uba i velikih infrastrukturnih projekata.

Ub je dobio novi, moderan hotel. Uz njega renoviran je i stari i otvoren aqva centar. Oba hotela puna su gostiju. Kada se na Ubu snimaju televizijske serije i filmovi, smeštajni kapaciteti su unapred popunjeni. Kako je Ub postao centar filmske industrije Srbije, jer se u gradu stalno nešto snima, u planu je izgradnja novog turističkog objekta. U ovom trenutku postoji ekonomska opravdanost za motel ali kako Ubljani stalno gledaju u budućnost, razmišlja se i o trećem hotelu.

Ub je sada grad poželjan za život. I Ubljana a sve više i Beograđana. Autoput  ga je povezao sa Beogradom.  Kad se uradi deonica od Surčina do Novog Beograda, Ub će biti predgrađe srpskee prestonice. Filmska industrija je svoju šansu videla i koristi u Ubu i Tamnavi. Vide je privrednici, ugostitelji, građevinari, sportisti. Složene su skoro sve kockice i za Ubljane kažu da su „Holivudski svet“.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.