Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

ŽESTOKA RASPRAVA U VALJEVSKOM PARLAMENTU

3.024

Kadrovske promene u Gradskom veću i nagrade grada, bile su u centralnom  planu današnjeg zasedanja valjevskog parlamenta.

Sednica je u pojediniom trenucima bila u znaku žestokih rasprava zbog  „neraščišćenih računa“ unutar vladajuće koalicije.

Gradsko veće dobilo je tri nova člana: profesora dr Miroljuba Ivanovića  iz redova naprednjaka, dr Dušana Mirkovića, socijalistu i Marka  Živanovića, novosrbijanca koji je koalicioni partner SPS-a. Odbornici su  prethodno prihvatili ostavke Borisava Radojičića i Davida Maksimovića a  smenili Andru Savčića, koji je bio član Gradskog veća na listi SNS-a.

Skupština je prihvatila predloge Komisije za dodelu godišnjih nagrada  grada Valjeva.

Fudbaler Matija Nastasić je počasni gradjanin Valjeva. Nagradu za  životno delo dobiće protodjakon Ljubomir Ranković a Ostoja Prodanović  specijalnu nagradu za afirmaciju grada.

Godišnje nagrade pripale su: „Gredi“ za oblast privrede, Dejanu  Dobrivojeviću, poljoprivredniku, Aleksi Mirkoviću za stvaralaštvo i  dostignuća učenika, Ani Savković za obrazovanje, dr Miši Iliću za  medicinu, Vesni Lazić za socijalnu zaštitu i humanitarni rad, Udruženju  penzionera unutrašnjih poslova za humanost, Veseljku Beluševiću za  umetnost i kulturu, Radovanu Lazareviću za informisanje, Draganu  Živanoviću za negovanje tradicije i Djukanu Djukanoviću za sport.

Najviša gradska priznanja dobitnicima će biti uručena u utorak, na  Svečanoj akademiji povodom 20. marta Dana Valjeva.

S.L.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.