Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

U PRIBARAMA BUDUĆNOST MIONIČKOG TURIZMA

2.267

Kupališna sezona na otvorenim bazenima u Pribarama, selu Mionica, odvija se uz poštovanje mera koje su propisane od strane nadležnih republičkih organa i Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Kapacitet kupališta ograničen je na maksimalno 40 kupača na hiljadu metara kvadratnih tako da je na bazenima ovog leta značajno manji broj posetilaca u odnosu na prethodne sezone. Posebno je primetan izostanak penzionera  i dece, mioničkih osnovaca, koji već petu godinu imaju besplatan ulazak na bazene Sportskog centra Mionica.

Kao i prethodnih godina , ljubiteljima kupanja na raspolaganju su tri bazena. Dečji bazen veličine je 9,5×4,5 metara a dubine pola metra. Mali bazen dimenzija je 20×10 metara. Ima dubinu od 1,2 do 2,1 metar. Veliki bazen dugačak je 33 a širok 25 metara. Njegova dubina je od 2 do 2,1 metar. Voda je lekovita, hipotermalna, temperature do 28,7 stepeni. Lokalna samouprava je posetiocima ovog leta omogućila znatno bolje uslove na bazenima. Proširena je plaža, povećan broj ležaljki, izmešteni su tuševi, povećan broj kabina za presvačenje. Dograđen je parking i zasađene su ukrasne biljke. Postavljen je video nadzor, koji će prema mišljenju nadležnih, sprečiti rušilačke namere nepoznatih lica na zaštitnoj ogradi.

Kako najavljuju iz Sportskog centra Mionica, u narednom periodu je planirano snimanje, čišćenje i revitalizacija oba bunara. Od 1998. godine na bunaru sa kojeg se pune bazeni nije bilo nikakvih radova a na drugom, sa kojeg se snabdevaju tuševi, obaviće se ispitivanja koja treba da pokažu da li je moguće, posle 40 godina, povećati njegovu izdašnost. Planirana je i izgradnja igrališta za odbojku i mali fudbal na pesku i postavljanje modernije rasvete.

Marina BOJINOVIĆ

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.