Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

KADAR ZA SVE

1.999

Filmska umetnost biće  bliža valjevskim seoskim osnovcima. Udruženje Vakum od februara do maja sa njima realizuje osam filmskih radionica. Na svakoj radionici uz pomoć mentora  deca će proizvesti kratki film čime će steći veštine i osnovno znanje o složenom procesu filmske produkcije. Projekat „Kadar za sve“ namenjen je osnovcima viših razreda iz Brankovine, Divaca, Donjih Leskovica, Dračića, Valjevske Kamenice, Popučaka, Poćute i Stava.

„Kadar za sve“ ne samo da će približiti svet filma mladim osnovcima  već će i podstaći kulturnu demokratiju, smenjenje isključenosti dece iz ruralnih područja i razvijanje kulturnih navika u zajednici koja nije često izložena  kvalitetnim sadržajima iz polja umetnosti.

Predavači, filmski profesionalci iz različitih oblasti: režije, scenarija, kamere, montaže, će voditi radionice uz pomoć članova Vakuma, Dragane Jakovljević, projektne koordinatorke, dramaturškinje i producentkinje Bojane Andrić, direktorke fotografije.

Filmske radionice „Kadar za sve“ doprineće razvoju publike i podsticanja mladih talenata. Programom je obuhvaćeno osamdesetoro dece koja će imati priliku da razviju svoje veštine, sposobnosti i interesovanja.

Valjevska kulturna mreža je aplicirala sa projektom  na konkursu za organizacije civilnog društva koji je raspisao grad Valjevo u partnerstvu sa programom Ujedinjenih nacija za razvoj.

Filmske radionice „Kadar za sve“ su podržane u sastavu projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji finansira Vlada Švedske a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj .

S.L.

Fotografije: Vladimir Petrović

 

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.