Internet novine
Nezavisne Internet novine valjevskog kraja

„MATIJA SVIRA ARSENA“

1.536

Veliki muzički događaj je pred Valjevcima. Matija, sin Arsena Dedića, izvešće klavirski koncert „Matija svira Arsena“, nazvan po vanvremenskim numerama njegovog oca, jednog od najvećih kantautora sa jugoslovenskog prostora. Vajevce će podsetiti na nezaboravne hitove među kojima su: „Sve što znaš o meni“,“Moderato cantabile“, „Kuća pored mora“,“Ni ti ni ja“, „Tvoje nježne godine“… Dedićev album „Matija svira Arsena“ pre sedam godina proglašen je najboljim i najprodavanijim u Hrvatskoj. Mnogi su mišljenja da se radi o jednom od najboljih instrumentalnih ostvarenja na ovim prostorima u poslednjih desetak godina.
Matija Dedić rođen je 1973. godine u Zagrebu u porodici velikih hrvatskih i jugoslovenskih muzičara Arsena Dedića i Gabi Novak. Džez akademiju završio je u Gracu. Osniva sopstvenu grupu „Boliers Quartet“ s kojom prati velike džez muzičare. Krajem devedesetih osniva trio pod imenom Matija Dedić koji je izvodio njegova autorska dela. Osvaja mnoga priznanja i širom sveta nastupa sa velikim muzičkim imenima. Piše i muziku za televiziju i pozorište.
Njegov klavirski koncert „Matija svira Arsena“ u velikoj sali valjevskog Centra za kulturu održaće se 4. marta u 20 časova a karte će biti u prodaji od 24. februara.
S.L.
Fotografija Siniša Vidović

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks and pingbacks su dozvoljeni.